Presentació de l’Orquestra!

L’estrena de l’orquestra va tenir lloc el passat 26 de juny del 2007 a la Sala d’Orquestra de l’Esmuc, cedida amablement per l’esdeveniment. Com veieu no ens en vam estar quant al muntatge, de fet vam acabar utilitzant gairebé tots els monitors disponibles a l’escola!
A la foto, l’Ari i en Mathieu enllestint els patches a darrera hora, a primer terme un Theremin i just a sobre el meu vell metrònom amb un piezo incrustrat.

La primera obra va ser una versió del Pendulum Music, de Steve Reich, amb dos altaveus i dos micròfons en realimentació, però editant el feedback amb un patch de Max.
Un experiment no del tot exitós pel retard que afegia la latència al bucle de realimentació.
De totes formes el resultat sonor era fantàstic, i potser reprenem l’experiment en un format diferent ben aviat 😉

L’obra següent va ser un experiment amb interfícies no tàctils, concretament el Theremin, un P5 Glove i sensors de distància d’infrarrojos, a càrrec, respectivament, de l’Oriol, el Josep Mª i l’Ariadna. En l’0bra es generava un interessant diàleg entre una melodia sinuosa amb el Theremin i els sons resultants de dos sinus emesos a alta potència, evolucionant després cap a clústers microtonals i finalment clústers vocals massius.

La tercera obra del concert va ser el fabulós remake del Poema Simfónic per 100 metrònoms de G. Ligeti, realitzat per en Mathieu, una voràgine amb centenars de metrònoms controlats en temps real i creant tota mena de patrons rítmics i visuals. Malauradament amb el sol que feia per la tarda i que s’escolava pels finestrals de la Sala d’Orquestra les imatges projectades no es van veure gaire nítides, així que us n’adjunto la imatge a la pantalla d’un dels portàtils perquè us en feu una idea.

La darrera peça del concert va ser una jam amb participació del públic concebuda per en Graham, disparant i manipulant en temps reals mostres del portal Sons de Barcelona, un projecte obert de catalogació dels ambients sonors del Cap i Casal, tot emprant comandaments a distància de la WII. Amb la imatge que us deixo ja us podeu imaginar com d’hilarant va resultar l’experiment, cloent un concert que va ser tot un èxit!