Concert a la Pedrera

El nostre segon bolo va tenir lloc el passat dimarts 2 de desembre a l’Auditori de La Pedrera amb motiu de la inauguració del Master in Sound and Music Computing de la Universitat Pompeu Fabra, i vam compartir escenari amb el Sergi Jordà i companys tocant la Reactable, tot un privilegi!

Vam presentar dues obres breus: un duet per dos Nat King Cole’s i disc ratllat, que va ser la presentació pública del futurista “tinglado” de l’Àlex per manipular vídeo en temps real amb pantalles de control casolanes amb retroprojecció i control per infrarrojos. La vam interpretar l’Àlex, l’Uri i el Josep Mª. Oi que són precioses les pantalles?

 

 

Com no podia ser d’altra manera, el disc de l’Àlex també era virtual, però acompanyat per uns plats reals. El primer es tocava gràcies a la pantalla tàctil, prou còmoda per fer scratch.

 

 

Ens va suposar una bona feinada agafar soltura amb la interfície i desenvolupar una demo interessant de les seves possibilitats, que van molt més enllà dels loops i permet aplicar al so i a la imatge time-stretching, pitch-shifting, granulació i delays customitzables i molt més. A la propera actuació pensem emprar pantalles més grans, més visibles pel públic i amb gràfics més sofisticats. Aquí teniu el vídeo de l’obra perquè podeu veure el resultat, vam emprar dues projeccions, una per cada Nat King Cole.
La segona obra va ser una segona versió extesa del Poema Simfónic per 100n metrònoms d’en Mathieu i en Graham, amb la col·laboració de l’Ari i la Regina. En aquest cas es van controlar 400 metrònoms virtuals amb dos portàtils i quatre comandaments WII remote, un per intèrpret.

Fixeu-vos en totes les possibilitats de control que permetien els comandaments al llarg de l’obra, on s’intercalen diversos solos i duets: activació individual de cada metrònom, zoom, freqüència i fase dels metrònoms, contrast de la imatge, patrons predefinits i un fabulós overdrive 😉