Orquestra de Portàtils @ Priorat Centre d’Art

Priorat Centre d’Art

El projecte Priorat Centre d’Art inicia les seves activitats l’estiu de l’any 2006, amb l’objectiu d’establir un centre d’art contemporani a la comarca del Priorat. Com a preludi d’aquest futur centre s’han establert i iniciat una sèrie de línies que han de conformar les seves característiques i que es van desenvolupant progressivament; un conjunt d’actuacions que permeten la introducció de conceptes i formalitzacions multidisciplinaris inserits dins de la cultura contemporània.

Programa

US19337

Lloc: Sala de tines
L’obra es basa en la idea del joc del telèfon, una metàfora de la poca consistència de la comunicació interpersonal. En el joc, una frase es xiuxiueja a cau d’orella per torns d’un jugador al proper; això provoca sorprenents i sovint divertits resultats causats per l’acumulació d’errades i la reinterpretació subjectiva del missatge.
A US19337 els intèrprets enllacen les seves targetes de so en un bucle de realimentació; un coordinador els assigna els rols d’enregistrador i reproductor, així com la velocitat dels torns. Mostres de so s’injecten al bucle i cada laptopista les pot modificar al seu gust. L’estat de cada intèrpret es mostra visualment amb il·luminació selectiva.

Rimandi

Lloc: Antics Trulls
Aquesta versió renovada de l’obra Rimandi, del compositor italià Ivano Morrone, explota les possibilitats tímbriques de la modulació en anell aplicada als sorolls captats per micròfons piezoelèctrics aplicats als portàtils. Cada intèrpret, d’acord amb la partitura, alterna diversos gestos sobre l’ordinador que es processen i creen una successió continuada de subtils ambients sonors.
L’obra es va compondre per l’Orquestra de Portàtils i es va estrenar el juliol de 2010 al concert de cloenda de la Sound and Music Computing Conference.
Dissabte 12 de febrer del 2011
19:00
Sala de tines i antics trulls. Celler El Masroig.
Passeig de l’Arbre, 3. El Masroig
Entrada Lliure