Sons del Sud, concert de Sonologia amb la col·laboració de l’Institut Goethe

El dijous 22 de setembre tindrà lloc a la Sala 3 Tete Montoliu de L’Auditori de Barcelona el concert Sons del Sud, organitzat pel departament de Sonologia de l’ESMUC en col·laboració amb l’Institut Goethe de Barcelona. El concert començarà a les 19h i l’entrada és gratuïta.

Der Klan des Südens (Sons del sud) és un projecte en el qual s’han elaborat tres peces d’Hörspiele (teatre radiofònic) basat en textos originals escrits per autors alemanys. La música és obra de joves compositors en l’art sonor i la música electroacústica elaborada a partir dels paisatges sonors enregistrats a les tres ciutats implicades en el projecte (Barcelona, Gènova i Lisboa).
Els tres escriptors (Judith Kuckart per Barcelona, Nora Gomringer per Gènova i Juli Zeh per Lisboa) van utilitzar els paisatges sonors com a única font d’inspiració a l’hora de crear els textos que, traduïts respectivament al català, italià i portuguès, van ser enregistrats per actors professionals. Les seves veus, juntament amb els sons de les ciutats, formen la base sonora sobre la qual la part musical de cada Hörspiele es desenvolupa. D’aquesta manera, els sons que van arribar des del sud a Alemanya, han tornat al sud en forma de text que es transforma, altra vegada, en so i en música.

Membres de l’Orquestra de Portàtils participaran en fragments d’aquesta obra presentant en primícia un nou instrument audiovisual que hem desenvolupat: el Nuvolet, que permet la navegació gestual per núvols sonors.
Més informació aquí. Tot seguit us n’oferim un vídeo demostratiu.