Workshop de Network Music a Cosenza

Els passats dies 4 al 7 de setembre en Josep M Comajuncosas va oferir uns workshops sobre interpretació de Network Music amb Laptop Orchestras en el marc del Programa Intensiu “Art of Sound – Sound of Art” organitzat pel Conservatori de Música de Cosenza (Calàbria, Itàlia). Tres estudiants de Sonologia de l’Esmuc també hi van assistir, dos dels quals membres de l’Orquestra de Portàtils.
En aquests tallers, als que van assistir una vintena d’alumnes de diferents nacionalitats, es van preparar un parell d’obres per interpretar-les en un concert-demo final el dia 6 de setembre.
Els alumnes van treballar en equip en tot el procés, des de la concepció de les peces, l’arquitectura de programari i la programació dels patches de PureData requerits. Les dues peces ofertes van ser Dirac Music, una versió de La Roda, de la Barcelona Laptop Orchestra, amb instruments desenvolupats durant el taller i emprant com a material sonor únicament un click, i Summer Music, una prova pilot sobre agents software tangibles i sincronitzables, que imitaven el fenomen de la coordinació rítmica dels grills. A la imatge de sota podeu veure l’assaig final d’aquesta darrera obra.

L’activitat va requerir una implicació força intensa per part dels estudiants atesa la durada de 15 hores dels tallers. En aquest temps vam implementar, assajar i oferir en públic les dues obres en formacions instrumentals d’uns 6 a 8 laptops respectivament.

El nostre agraiment a l’Ivano Morrone per l’organització d’aquesta activitat i per tota l’ajuda rebuda perquè els tallers i el concert arribessin a bon port.